benstulen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Laatste artikelen
  Niet vergeten.
   
  Zondagmiddag 23 Oktober
   
  THE JETS in cafe Kanaalzicht (De Sluisjes)  
   spelen al hun hits uit Sixties (Pied piper/I was so Glad/Goldfinger/Thunderbal/ enz...
   
  Vrij entree.   Aanvang 15.30 uur
   
  Keulsekade 23, 3531 JX Utrecht
   030 293 0066
   
  Lees meer...   (1 reactie)
   
  AGENDA 2012

  Wilt U meer weten, horen of zien van
  THE JETS,
  vul dan even de naam in (linksboven) bij de zoeken rubriek of druk onderstaand even op THE JETS.
   
  Image Hosted by ImageShack.us 
  WAAR BLIJFT DE AGENDA
  VAN  
  PLEPS ?

  • Gerard van Plateringen - gitaar, zang
  • Hans Veltman - drums
  • Joop de Nijs - gitaar, zang
  • Nico Witkamp - basgitaar, zang


   

  Lees meer...   (176 reacties)

  50 jaar “The Jets”  
   

   

  Het begon allemaal al in 1959. Vier jonge muzikanten uit Utrecht vonden elkaar. Ze speelden zoals de meeste groepen uit die tijd instrumentale nummers, Shadow-achtig, naar voorbeeld van de vele Indo-bands. Ze noemden zich de Rocking Explosives. Met hun optredens in rokerige zaaltjes vergaarden ze de nodige regionale roem. In die eerste bezetting zaten o.a. Nico Witkamp en de helaas te vroeg overleden, Karry Mulder. Zijn broer Ference was de manager.  

  In 1961 werd de bezetting uitgebreid met de zanger Peter van Meel.  

  Op 1 januari 1963 werd de naam van de band gewijzigd in The Jets. Volgens overlevering door de fascinatie voor vliegtuigen van manager Ference.

  De band had in die tijd Tonny Mulder als drummer en de gelederen werden versterkt met een organist: de welbekende Eddy Geurtsen.  

  Bij de start van de Jets werden gloednieuwe VOX versterkers, Fender gitaren en nieuwe kleding aangeschaft. Een zeer succesvolle periode brak aan met optredens in het hele land. Krantenkoppen met foto’s verschenen in de dagbladen en in Noord Holland had Ben Essing moeite om de boekingen bij te houden.

  De eerste plaat van de Jets, met de covers Shake Hands en Memphis Tennessee,was alleen verkrijgbaar bij inlevering van 40 zegeltjes van een boterfirma.”

  De eerste officiële single werd uitgebracht op 16 juni 1964. Twee instrumentale nummers “Jets fly” met op de flipside  “Baby Elephant Walk”. Succes liet nog op zich wachten tot het volgende jaar. Phonogram wilde, inspelend op de James Bond rage, een instrumentale versie uitbrengen van Shirley Bassey’s hit “Goldfinger” op de Japanse (!) markt. De Utrechtse Jets speelden het nummer in. Het werd een geweldige hit. Ook in Nederland werd het nummer uitgebracht en in mei ’65 stond het ook hier in de Top 10. Op de Nederlandse platenmarkt was de vraag naar deze muziek verder betrekkelijk beperkt. In Japan bleef het succes aanhouden. De Jets namen een aantal succesvolle LP’s op. Tot en met een kerstplaat “Santa Claus à Go Go” waarvan er meer dan 300.000 over de toonbank gingen.

  In 1966 namen de Jets een plaat op met de titel “I was so glad”en “The Pied Piper”, in feite hun eerste zangplaat. Deze plaat werd redelijk gedraaid door Hilversum.

  Tijdens een weekend Londen hadden de Jets een ontmoeting met de Beatles, Stones, Cliff, the Shadows, the Searchers, Dusty Springfield en ... Chrispian St. Peters.

  Chrispian was bijzonder enthousiast over “The Pied Piper”. Het werd ook door hem ook op de plaat gezet en hij scoorde er een daverende wereldhit mee. Het nummer kwam in ons land tot de tweede plaats in de Veronica Top 40 met een dubbelnotering van Crispian en de Jets.

  Na deze successen ging de groep nadenken over de toekomst. Het waren stuk voor stuk goede muzikanten maar ze hadden daarnaast ook nog een ‘gewone baan’. Er werd geïnvesteerd in een eigen studio aan de Oudegracht. Hier werden demo’s gemaakt van de band zelf maar ook van talloze anderen. Vele winnaars van de toen bekende talentenjachten hebben in die studio hun eerste opnames gemaakt.

  Peter-Kom-van–dat-dak-af- Koelewijn leerde de Jets in 1966 via deze studio kennen en schreef speciaal een A en B kant voor de groep: “A worker in the Night”/”If I could start my Life again”. De studio aan de Oude Gracht werd bekend als centraal ontmoetingspunt voor bekenden uit de muziekwereld. De eerste opnamen van Lenny Kuhr en Bonnie St. Claire zijn hier gemaakt. Ook Peter Koelewijn, Don Mercedes en Marischka Veres van Shoking Blue maakten hier demo opnamen.   

  De laatste single van de Jets “Please send me a Letter”/”Fool Fool Fool” werd eind 1966 uitgebracht. De tijd had echter niet stilgestaan. Flower Power en psychedelische rock verdrongen de beatmuziek van de voorgrond en menige beatclub werd discotheek. De Jets bleven hun eigen muziek trouw en verdwenen uit de hitlijsten.

  Jubileumconcert  

  Na een rustige periode herleefde de band weer in de jaren 80. In 1983 werd er een reünie LP uitgebracht. Hoewel de Jets de grootste periode van glorie beleefden in de jaren 60 is de band, vooral de laatste jaren nog steeds muzikaal actief. Optredens worden druk bezocht door vooral oude maar ook nieuwe fans omdat veel mensen ertoe geneigd zijn, die popmuziek die hen in een bepaalde fase van hun leven het meest aansprak, hun verdere leven vast te houden.  

  De bezetting is: Zang Peter van Meel, Slagwerk Boy brostowski, Toetsen en zang Eddy Geurtsen , Sologitaar Barry vd berg, Slaggitaar Leen van der Werf, Basgitaar en zang Nico Witkamp.  

  Tot op de dag van vandaag zijn de Jets zeer actief. Wie ze een keer heeft gehoord herkent het markante strakke geluid en de sound uit de jaren 60 meteen!

   

  Lees meer...
   
  The Driftin' Five Nieuwsbrief nummer 1.

  Beste vrienden van Goud van Oud.

  The Driftin' Five met Ted Jones hebben een uitstekend 2010 gehad. Michel Roelofs wist in een moeilijke muzikale markt toch veel boekingen te realiseren. De band heeft vaak opgetreden en mede daardoor is de show en de presentatie sterk gegroeid.  

  Schitterende show in Doorn 

  Op 30 Oktober j.l. stonden zij in RCN Het Grote Bos in Doorn als een van de acts voor een Goud van Oud avond georganiseerd door Wout Nijland. De andere drie groepen niet te na gesproken, maar vooral Ted Jones and The Driftin ' Five hebben daar een schitterende show neer gezet. Meer dan 400 bezoekers hebben tot in de kleine uurtjes uitbundig genoten en gedanst op de swingende muziek.

  Laatste optreden 2010

  6 November in het vertrouwde Partycentrum De Rijk in Nieuwegein was voorlopig het laatste optreden voor dit jaar. The Driftin’ Five verzorgde de hele avond zelf en zo kon vrijwel het totale repertoire in 4 sets van 45 minuten aan bod komen. Alle vrienden en opvallend veel nieuwe fans genoten van een spetterend optreden.

  Afscheid van Henk Kraan

  Slaggitarist/zanger Henk Kraan had al in juni te kennen gegeven dat hij wilde gaan stoppen met The Driftin’ Five. Zijn laatste optreden was 6 november 2010 bij De Rijk. Met gulle gaven, vriendelijke woorden en een hartelijk applaus van het publiek werd hij bedankt voor zijn inzet en bijdrage in de drie en een half jaar dat hij deel uitmaakte van The Driftin' Five.

  Nieuwe gitarist Kees Poulus

  De band had ruim de tijd om een vervanger te zoeken, een gitarist die muzikaal en vocaal een aanwinst voor de band betekent. Gitarist Kees Poulus komt The Driftin’ Five versterken Hij is zeer geroutineerd en heeft een roemrucht muzikaal verleden, zoals hij zelf hier onder uit de doeken doet.

  Beste vrienden van Ted Jones & The Driftin’ Five.  

  Mijn naam is Kees Poulus en ik ben 56 jaar jong. Inde 60’er jaren speelde ik in verschillende  Hilversumse bands, zoals The Charles Dodson band en Arnos Grove. In de 70’er jaren speelde ik in Den Haag met een aantal ex Supersister muzikanten in “Too Young”.  

  In 1979 tekende ik mijn eerste platencontract (voor 3 singles en een LP met eigen werk) onder de naam “The Label”met een bescheiden  tipparade en top 40 notering.  In de 80’er jaren werkte ik met de band “Rebel” en met muzikanten die bekend zijn uit bands als “Diesel”, “Vitesse” en “The Urban Heroes”.
  De 90’er jaren had ik veel plezier met “The Bottles”, een band met o.a. Aristakes en Edvard Niesing.  Rond de eeuwwisseling heb ik in Hilversum een sixties gitaarrock band opgericht (Strange Brew) en sinds een aantal jaren ben ik ook bezig met eigen werk samen met een groep muzikanten uit Haarlem. Ik hoop de komende jaren samen met de legendarische band  Ted Jones & The Driftin' Five jullie te ontmoeten en te gekke Goud van Oud avonden neer te zetten.
   

  Repertoire van Back To The Sixties naar Goud Van Oud

  Om een nog breder publiek te bereiken gaan The Driftin’ Five in de komende maanden de show en het repertoire flink verversen en uitbreiden met hits uit de 70'er en 80'er. De band zal echter altijd zijn eigen muzikale verleden trouw blijven en hun stijl van goede vocalen en stevige gitaren niet veranderen. Nieuwe spectaculaire onderdelen van de show zijn in voorbereiding voor het nieuwe jaar.

  Agenda 2011 al goed gevuld

  Het eerste optreden is in Januari 2011, zie de website. Voor het nieuwe jaar zijn er al flink wat boekingen geplaatst. Zelfs internationaal staan er al enkele opties.

  Beste wensen.

  The Driftin’ Five en Ted Jones wensen U alvast fijne muzikale kerstdagen en een voorspoedig en swingend 2011 en spoedig tot ziens. 

   

  www.driftinfive.nl

  Lees meer...   (1 reactie)
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl